Iei 6 prepelite, le cureti bine si le dai cu sare si piper si pe dinafara si pe dinauntru. Si pui cuptorul la incins la 250 de grade.
Iei acum 120 ml de ulei, o lingura de patrunjel proaspat tocat, o lingura de cimbru proaspat tocat, o lingura de rozmarin proaspat tocat, un catel de usturoi curatat si tocat marunt, doua linguri de sherry sec, putina sare si piper si o lingura de miere, zeama de la o lamaie mica si le amesteci binebine. Nu in blender! In castron cu lingura.
Ungi bine prepelitele pe dinafara, le pui pe tava si le bagi in cuptorul incins pret de 10 minute. Apoi le scoti.
Faci gratarul si si te apuci de sosul de ciuperci.
Iei o ceapa medie, o tai marunt si o calesti intr-o tigaie in putin unt. Cand e gata, storci binebine ciupercile si le arunci in tigaie si mai calesti oleaca astea impreuna. Apoi arunci putin piper, 6 linguri de sherry sec, 6 linguri de smantana, fo 10 linguri de apa in care ai inmuiat ciupercile (daca ai aruncat-o intre timp, ghinion. Pui apa normala sau mai pui vreo 5 linguri de sherry). Dai focul mic si tot amesteci incet si mai loasi si mai amesteci, pana cand sosul nu mai este apos. Daca e prea gros mai pui apa de la ciuperci. Cand e gata pui tiogaia deoparte.
Intre timp s-a facut jarul. Pui prepelitele pe gratart si le ungi binebine cu chestia aia cu care le-ai uns prima data. Atentie ca prepelitele se vor face destul de repede pentru ca au stat si in cuptor. Asa ca le intorci destul de des si de fiecare data le ungi bine cu ungatoarea. O sa se arza oleaca dar asta e din cauza de sosul ala cu care ungi. In total cred ca intoarse de fo 5 ori si unse ajunge. Si mai rogi pe cineva ca, intre timp, sa incalzeasca sosul de ciuperci. Sa-l incalzeasca ci nu sa-l fiarba!
Cand sunt gata, pui cate o prepelita pe farfurie, pui sos de ciuperci langa si mananci cu mana. Nu cu furculita, nu cu cutit. Ah, cu furculita ca sa mai iei cate o ciuperca.
Bei vin rosu, nu foarte puternic (adica nu Barolo, spre exemplu). Preferabil argentinian sau chilian tinut oleaca pe butoi de stejar.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.